Barva denarnice – kako izbrati pravo in povečati obilje v življenju

Mnogokrat me vprašate, katera barva denarnice je najbolj primerna za vas. To je pomembno vprašanje, saj bo denarnica postala dom za vaše obilje.

Denar v njej bo namreč predstavljal tudi vaš celoten odnos do materialnega stanja. Zato je koristno najprej prebrati splošne napotke, kako dobro ravnati z denarnico po feng shui-ju in že obstoječo denarnico dobro urediti po teh napotkih.

Če pa je že napočil čas, da potrebujete novo denarnico, potem skrbno preglejte, katere barva denarnice bi vam najbolj odgovarjala in upoštevajte napotke spodaj.

barva denarnice

V tem članku boste izvedeli:

 • devet napotkov za uporabo denarnice po feng shui-ju
 • katera barva denarnice je najboljša za pritok obilja (in ohranjanje le-tega 😊)
 • kako preverite, katera denarnica je prava za vas

Devet napotkov za uporabo denarnice po feng shui-ju

 • Denarnica je domovanje vašega denarja in vsega, kar je z njim povezano.
 • Denar in obilje privlačijo ljudje, ki spoštljivo ravnajo z njima. Zato imejte denarnico (ali torbico) na posebnem mestu, kamor jo boste vedno hvaležno odložili, ko pridete domov. Ni dobro, če jo zgolj vržete na kuhinjsko mizo. (1)
 • Denar, pa tudi obilje na splošno ne mara malomarnega in neprevidnega odnosa. Denarnica bi morala to odsevati, zato bodite pozorni, da je vedno v dobrem stanju. Naj bo urejena in čista, ko pa se obrabi, poškoduje ali preveč umaže, kupite novo.
 • Pozorno izberite novo denarnico. Mora biti kvalitetna, a ne nujno draga. Dobra kakovost in luksuzen izgled bosta spodbujala kvalitetno finančno življenje.
 • Če je le mogoče, kupite denarnico, v kateri bankovci niso prepognjeni. Denar ni rad zguban ali prepognjen.
 • Dobra denarnica bi morala imeti dovolj prostora za bankovce, kovance in kreditne kartice.
 • Naj bo vaša nova denarnica dovolj velika za več denarja, kot ga običajno imate v njej. To bo privlačilo več denarja, ki bo zapolnil prazen prostor.
 • Vedno imejte v denarnici manjši znesek, ki ga ne boste nikoli porabili. Denar se rad počuti varnega, prazna denarnica pa vzbuja občutek osamljenosti in nezavarovanosti.
 • Bodite pozorni, da v denarnici nimate slik vaše družine. Osebne fotografije bodo zmedle in zamotile denar ter ga odgnale stran od vaše denarnice.

Najboljša barva denarnice

Katera barva denarnice bo najbolj pritegnila prihod obilja v vaše življenje in vam ga pomagala ohranjati?

RDEČA barva

je barva ognja, ki spodbudno deluje na pritok obilja v vaše življenje. Zato je po feng shui-ju rdeča denarnica zelo priporočljiva.

Naše raziskave pa so pokazale, da rdeča barva prav tako spodbuja ODTOK denarja iz vašega življenja, zato imajo običajno ljudje z rdečimi denarnicami velika finančna nihanja.

ROŽNATA barva

denarnice vas sprošča in vam pomaga pri ljubeči skrbi za denar in materialne dobrine, zato je zaželena barva denarnice, saj pritegne tudi pomoč energij Angelov pri priklicu in ohranjanju obilja.

ORANŽNA barva

spodbuja zadovoljstvo ob služenju denarja, vendar pa enako spodbuja zadovoljstvo ob zapravljanju denarja, zato ni najbolj priporočljiva barva za denarnice.

Oranžna barva je namreč vesela barva, ki osvobaja in sprošča čustva ter vas nagovarja k pretiranemu zapravljanju.

RUMENA ali RJAVA barva

denarnice je dobra stimulacija za realen odnos do pridobivanja in zapravljanja denarja. Rumena in rjava barva sta namreč barvi zemlje, vašim financam bosta dodali stabilnost, zanesljivost in zaupanje v vaše lastne sposobnosti za pridobivanje obilja.

Glede denarja vam pomagata, da ste budni in trezni v odločitvah. Krepita voljo in vztrajnost pri pridobivanju denarja in vas varujeta pred prehitrimi nakupi, sočasno pa pomagala pri boljši organiziranosti materialnih dobrin in denarja.

ZELENA barva

denarnice je odlična za rast in ideje za pridobivanje denarja. Zeleno barvo povezujejo z energijo elementa lesa, ki aktivira nove začetke in daje podporo v vseh letnih časih. Ker zelena blagodejno vpliva na srce, ne kupujete stresno ali po nagibih, ki jih izzovejo trgovske reklame.

Zelena barva vam prinaša ravnotežje in vas sprosti na način, da ugotovite, kaj zares potrebujete in česar ni potrebno kupiti.

MODRA in ČRNA barva

sta povezani z elementom vode, ki podpira pritok blaginje in bogastva v vaše življenje.

Črna je tradicionalno razumljena kot najboljša barva za denarnico, vendar je dobro, da preverite, kako se vi počutite z njo v rokah, saj črna tudi omejuje in če vam ne daje občutka blagostanja, potem to ni prava za vas.

TURKIZNA barva

denarnice ugodno vpliva na vaše sprejemanje obilja in izražanje svoje resnice in kreativnosti. Spodbujala vas bo pri dobrih nakupih in spodbudno delovala na vaše kreativne ideje za pridobivanje denarja v vaše življenje.

Vsi modro zeleni odtenki hladijo, poživljajo in pomirjajo sočasno, kar pomeni, da boste s turkizno barvo nakupovali trezno in hladnokrvno, ne pod vplivom čustev.

VIJOLIČNA barva

denarnice ni najbolj ugodna za vse ljudi, saj vpliva na možgane in živčevje na način, da vam poveča domišljijo, kaj vse lahko kupite. Zato lahko učinkuje očiščujoče na vaš denar in blagostanje, da ga prehitro zapravite z idejo, da boste kmalu dobili novega. Vijolična barva denarnice spodbuja spremembe in sočasno prinaša mir in premaguje strah in razburjenost.

Tako da je koristna za vse tiste, ki ste pretirano zaprti v svojih čustvih in strahovih revščine.

BELIM, SIVIM, SREBRNIM IN ZLATIM barvam

denarnice pripisujemo pozitiven vpliv na stabilnost financ, saj delujejo na stabilnost in resnost uma. Če vas pritegne takšna denarnica, potem imate običajno za v trgovino listek s potrebnimi stvarmi in ne kupite ničesar drugega, kar seveda zelo pozitivno vpliva na vaš denar in na stabilnost obilja v vašem življenju.

Zlato barvo v feng shui-ju vedno povezujejo z luksuzom in bogastvom, zato vam bo zlata denarnica pomagala pridobiti višji nivo blagostanja in boljši odnos do vsega materialnega v vašem življenju.

Kako preveriti, katera barva denarnice je za vas prava?

Z astrološko natalno karto

Preko astrologije se da pogledati preko vaše natalne karte, kateri planet vam s katero barvo najbolj podpre vaše materialno stanje. Pogledate drugo hišo, ki je odgovorna za materialno stanje in njene povezave. Če potrebujete pomoč se naročite pri nas na branje astrološke karte. .

Z energijskim pregledom po čakrah

Če imate znanje, lahko preverite sami, katera barva vam aktivira blagostanje in ima največji pozitivni vpliv na vašo korensko in spolno čakro. Lahko pa v ta namen pokličete tudi nas. Energijske terapevtke vam bodo prečistile in aktivirale vaše čakre ter podale praktične nasvete. Zakupite minute in izkoristite najcenejši klic na stacionarno številko ali nas pokličite na 090 77 85, 090 54 64. 

S kratko povezovalno meditacijsko vajo

Ko kupujete denarnico, jo primite v dlani in poravnajte držo, narahlo priprite oči (da vas ne moti okolje v trgovini, sočasno pa jih ne čisto zapreti, da vas ne odpeljejo iz trgovine kot neprištevnega). Začutite, če vam držanje te denarnice v rokah daje občutek blagostanja in optimizma, da denar prihaja v vaše življenje.

Koristno je vsako leto menjati denarnico in vsakič posebej testirati, katera barva bi vam tokrat ustrezala.

Srečno,

Andreja Novak


.

Shopping Cart

Prvi krajec v Devici prinaša podporo za urejanje življenja, izboljšanje zdravja in razvijanje veščin. Kaj najbolj podpre vam? Preverite ...

Izkoristite prednosti cenovno ugodnega svetovanja prek maila - uporabite E-SVETOVANJE

This will close in 0 seconds