Kako do obilja na finančnem področju

Obilje vsega lepega si navadno voščimo ob osebnih praznikih, novem letu, prelomnicah v življenju. Kako do obilja? Kaj sploh je obilje?

Ob besedi obilje večina ljudi pomisli najprej na finančno obilje. Obilje je pomembno na vseh področjih življenja – obilje ljubezni, zdravja, harmonije v odnosih, zadovoljstva, vsega si želimo več. Težava lahko nastane, ko tega ne morete sprejeti, ste lažno skromni ali pa so vas sistemi toliko ”pokrili”, da zares verjamete, da si vsega obilja, ki se odpira za vas, ne zaslužite oziroma ga niste vredni.

V blog prispevku si bomo pogledali sledeče:

 • obilje in finance
 • kaj vam okrepi pritok obilja
 • kako aktivirati korensko čakro
 • kako do obilja s pomočjo feng shui-ja
 • obilje in hvaležnost
Kako do obilja

Kako vam lahko pomagamo mi? Pokličite nas in pomagali vam bomo z energijskimi terapijami ali jasnovidnostjo. Za vas smo vsak dan na razpolago najboljše Merkaba.si jasnovidke in terapevtke. Kako do obilja pa si lahko brezplačno pogledate tudi sami v Žepni šlogarci.

Obilje in finance

Danes bomo pogledali kako do obilja na finančnem področju (1). Finance vam dajo občutek varnosti, občutek lastne vrednosti.

Najprej poglejte pri sebi koliko lahko sprejmete zase in kaj je z denarjem, ki ga dobite nepričakovano.

Ga porabite zase, date takoj naprej za druge, za otroke, ali si s hvaležnostjo kupite nekaj lepega zase?

.

Kako razmišljate o denarju?

.

Je nekaj lepega, nekaj, kar vas razveseli?

Kaj vam okrepi pritok obilja?

Če ves čas razmišljate o računih, ki jih je potrebno plačati, če s strahom odpirate položnice oziroma se z denarjem ne želite ukvarjati in vam je to v breme, to ne bo okrepilo pritoka in plusa, ampak ga bo po drugi strani zaprlo, zmanjšalo. Namesto, da bi prejeli več denarja, boste prejeli več položnic. Če pa boste v okolici začeli opažati koliko vsega je na voljo, koliko obilja vam daje narava in da ste del tega, se bo pretok sprostil, začel teči k vam. (2)

Velikokrat je prisotna tudi lažna skromnost, ki je včasih veljala za vrlino, vendar vam ravno to zapre veliko vrat. Misli ali besede kot so »saj ni potrebno, bom počakala, to je dovolj zame«, nižajo vašo vrednost. Potrebna je tudi postavitev realne cene vašega dela.

Koliko si zaslužite, koliko časa ste vložili v delo, koliko denarja želite za svoj čas in energijo?

To si zaslužite, to je vaše. Zakaj bi nekdo, ki ima isto znanje kot vi in delo opravi enako kvalitetno, imel pravico zaslužiti več, vi pa manj? (3)

.To so vzorci, ki ste jih dobili v družini, z vzgojo in s sistemi. Tudi religije v veliki meri vplivajo na potrebo po izražanju skromnosti. Zato skušajte pogledati nase iz druge strani.

Koliko imate za dati in kako lahko to storite?

.Ko se zares odprete in 100-odstotno potrudite, pride ta energija tudi nazaj, v obliki denarja in materialnih dobrin. Ko boste v sebi zares začutili to svojo lastno vrednost, jo boste lahko tudi izrazili.

Da lahko to storite, morate okrepiti svoje spodnje čakre, ključna pri tem je korenska čakra.

Če je vaša korenska čakra odprta in pretočna, ste vi prizemljeni, realni in ideje z lahkoto realizirate. Tudi fizično imate dovolj energije za aktivnosti, ki so potrebne za izvedbo projekta. Da je z vašo prvo čakro vse kot mora biti, boste vedeli po tem, da bo vse teklo kot po maslu.

Kako aktivirati korensko čakro?

 • Tuširanje izmenično s hladno in mlačno vodo vas bo najhitreje prebudilo in aktiviralo.
 • Fizični stik z zemljo vas bo odprl navzdol.
 • Šport, fizična aktivnost.
 • Rdeča barva v oblačilih, hrani, pijači.
 • Tudi ko ste ponosni na nekaj novega, kar ste si kupili, se energije v korenske čakre povečajo in okrepijo.
 • Uporab spreja za avro ali naravne kreme za aktiviranje korenske čakre.

Z energijo obilja je povezana tudi mama. Ko lahko sprejmemo njeno podporo, uredimo odnos z njo in se z njo dobro razumemo, energija med vama steče. Šele ko izpustite morebitne zamere, ki jih gojite do nje, se pretok sprosti. Kot mali otrok se stisnite k njej in ji dovolite, da vas objame in s tem preda vse, kar še nosi za vas. Ko si boste dovolili vzeti od mame, boste znali sprejeti vse obilje sveta.

Kako do obilja s pomočjo s feng shui-ja?

Če ste vse zgoraj našteto že naredili, pa obilje še vedno ne teče kot bi moralo, poglejte kaj imate na jugovzhodu stanovanja ali hiše.

To področje je povezano z obiljem – če imate tam veliko krame in stvari, ki jih ne uporabljate več, a jih še vedno hranite za vsak primer, s tem sporočate vesolju in energijam, da ne zaupate, da pride dovolj za vas.

V ta del postavite nekaj lepega, kar vam predstavlja obilje. To je lahko tudi lepa roža, ki cveti, ali tolstica, rdeč prt, slika vode, ki teče, itd. Vse to bo obilje podprlo, aktiviralo.

Ker je pomembno, da imate energijsko in fizično čist dom, je Andreja Novak posnela zanimivo meditacijo za energijsko čiščenje prostorov. Več o meditaciji si poglejte TUKAJ. Meditacijo samo zavrtite, zraven namreč ne rabite sodelovati.

Obilje in hvaležnost

Iz hvaležnosti, ker gre vam dobro in ker zaupate, da bo za vas vedno prišlo dovolj, podarite del svojega denarja tudi naprej.

Mesečno naj bi dali 5 do 10 odstotkov prihodka v dobrodelne namene, vendar brez tega, da pričakujete karkoli nazaj. To lahko namenite za živali, darujete človekoljubnim organizacijam ali bližnjemu, za katerega veste, da denar potrebuje. To naredite z odprtim srcem brez velikih razlag in pričakovanj.

Srečno!

Shopping Cart

V petek bo Sonce prešlo v čutno znamenje Bika. Odkrijte, kako vas bo njegov vpliv podprl v življenju. 

Izkoristite prednosti cenovno ugodnega svetovanja prek maila - uporabite E-SVETOVANJE

This will close in 0 seconds