Kako zaživeti na novo – 7 nasvetov za nov začetek

Običjano je novo leto prelomnica, ki vsem prinese novo upanje in nov zagon; da boste stvari lahko začeli drugače, je potrebno najprej opustili slabe, stare navade. To prinese spremembo, živite srečnejše, bolj polno, zadovoljno.

Kako zaživeti na novo, če živimo z istimi ljudmi, v istem okolju, delamo v isti službi, obiskujemo isto šolo… Vsi vzorci nas navadno vlečejo v staro, poznano, domače. Zato je potrebno za začetek sprejeti odločitev, kaj želimo spremeniti in narediti glede tega načrt.

Okrog novega leta je pritisk glede novih začetkov velik že iz okolice, veliko je govora o tem, kaj vse bo naslednje leto drugače in pritisk na vas je še večji, zato razmislite, ali se želite spremeniti zaradi sebe ali zato, ker to od vas pričakuje okolica. Sprememb se lotite samo, če zares pridejo iz vas, saj boste samo v tem primeru lahko dolgoročno uspešni..

Kako zaživeti na novo nasveti za nov začetek

Sedem nasvetov, kako zaživeti na novo

1. Odločite se

Najprej se morate seveda odločiti, da želite spremembo, da s starim načinom delovanja prenehate. To je lahko nov način prehranjevanja, nov način komunikacije, reakcij v odnosih. Napišite si, kaj točno je tisto, kar želite spremeniti in kako želite naprej. Bolje je, da se sprva odločite za spremembo na enem področju. Izberite tisto, ki bo prinesla v vaše življenje največjo ali najbolj želeno spremembo.

2. Pustite izgovore, preteklost

Veliko ljudi ima izgovore (1), zakaj nekaj ni možno, zakaj se ne morejo spremeniti. Vzrok je velikokrat v preteklosti, celo v otroštvu. Ko ste odrasli, morate sprejeti odgovornost zase. Vi ste tisti, ki sprejemate odločitve. Kateri dogodek, kateri človek iz preteklosti vas najbolj zaznamuje? Kaj oziroma kdo je vedno vaš izgovor, da nečesa ne morete, ker… ?

Nihče drug ne more uspeti namesto vas, se potruditi, narediti vse, da se situacija spremeni. Kako zaživeti na novo? Naredite načrt brez izgovorov in se ga tudi držite, najprej zelo striktno, vsaj tri mesece, tri polne lune, da boste novo stanje prepoznali za svoje. Pri tem vam lahko pomagamo Merkaba.si terapevtke in jasnovidke, ki vam pomagamo sprostiti energijske pritiske in bremena, ki jih nosite, pa se jih niti ne zavedate več.

kako zaživeti na novo

3. Zmorete to

Verjamete, da zmorete narediti spremembo? Gre za vaše življenje, samo vi ste tisti, ki lahko dosežete spremembo (2). In ja, to zmorete.

Če vas kaj tako moti, da ne želite več živeti po starem, je to edina rešitev, da vztrajate zase in za tisto, kar sprememba prinese. Spremenite lahko samo sebe in svoj pogled na svet. Začutite v sebi, kje je tisti del, ki zmore. Velikokrat je kdo v vlogi žrtve in se tega niti ne zaveda (več o tem, kako stopiti iz vloge žrtve si lahko preberete TUKAJ). Katere kvalitete potrebujete več? Morda samozavesti, moči, se morate ”prizemljiti”? Okrepite tiste čakre, ki so s tem povezane.

4. Recite NE negativnosti, prevzemite odgovornost svoje življenje

Verjetno ste v preteklosti že skušali narediti spremembo, pa vam je spodletelo. Zato se za prvi korak tudi težje odločite. Tudi okolica vam lahko velikokrat pove, da je težko kaj spremeniti in temu verjamete bolj kot sebi. Vendar če ne boste poizkusili, se zares ne bo spremenilo nič.

Vi ste odgovorni zase, za svoje življenje. Preglejte katera negativna prepričanja nosite? Verjamete, da se lahko sprememba zgodi? Lahko ste žrtev sistema, ki želi, da ostanete odvisni od njega. S tem da verjamete, naredite prevzamete odgovornost zase in zaživite na novo.

Včasih se sprememba zgodi kar sama od sebe in z minimalno truda, včasih pa za eno stvar delate leta in leta, pa se nič ne spremeni. Se vam je to že kdaj zgodilo? Zato je včasih dobro, da si dovolite svetovati, pogledati v astrološko karto ali prejeti dušni uvid. Pogledati za katero spremembo je trenutno največ podpore. Tista, ki si je najbolj goreče želite, navadno potegne za seboj tudi druge. Zato je res pomembno, da se lotite prave.

5. Začnite z malimi koraki

Kako zaživeti na novo in biti pri tem uspešni? Velikokrat si namreč ”naložite” preveč stvari, ki jih želite spremniti, kar lahko ob vseh obveznostih, ki jih imate v življenju, pomeni dodaten stres. Se vam dogaja, da začnete z novimi načini delovanja vendar hitro padete nazaj na star način delovanja in pozabite na željo po spremembi?

V tem primeru je pomemno, da si določite glavni cilj. Kaj lahko spremenite brez prevelikega prilagajanja, odrekanja? Tega se lotite najprej in potem samo dodajajte vedno nove stvari. Če je vaš cilj hujšanje ali izboljšanje splošnega počutja, je dobro narediti razstrupljanje telesa in sprostitev starih energij s terapijo v živo.

6. Držite se načrta

V začetku razmislite, kako se želite lotiti sprememb in si naredite urnik, razpored, okvirni načrt (3). Kot sem napisala že prej, vsaj tri mesece se ga držite, da postane navada. Če vam kak dan spodleti in ne uspete narediti začrtanega, nič hudega. Naslednji dan se vrnite k načrtu, ne odnehajte zaradi enega spodletelega dne. Dolgoročno se vam bo vaš trud izplačal in ko se bodo rezultati začeli kazati, to ne bo več načrt ampak način življenja.

7. Pohvalite se, bodite ponosni nase

Do sebe bodite prijazni, čutite hvaležnost za vse male korake, za vsak napredek, ki ste ga dosegli, bodite ponosni nase, čestitajte si. ”Dobro ti gre, kar nadaljuj tako.” Če se vmes zgodi, da ni napredka, če padete v stare vzorce, se ne kritizirajte in ponižujte, to je samo obdobje, ko vam je šlo malo slabše.

Vi zmorete boljše, poglejte, kaj vse vam je že uspelo narediti z ljubeznijo do sebe. Razvajajte se. Ko se boste dobro počutili v svoji koži, bo vse lažje teklo. Priporočam vam uporabo naravnih izdelkov iz hmelja Zeleno Zlato, ki vam nudijo popolno razvajanje vaše kože in energij z naravnimi sestavinami.

Veliko je načinov, kako zaživeti na novo. Vi morate najti svojega. Takega, ki deluje za vas, ne kopirajte načrtov drugih, lahko jih seveda pregledate in prilagodite zase. Samo tako boste uspešni in boste lahko vztrajali pri svoji odločitvi in zaživeli na novo.

Preden pa začnete se vprašajte, kaj želite s tem doseči, in začutite, kako se boste v novem stanju, ko boste to že dosegli, počutili.

Shopping Cart

Do jesenskega enakonočja 23. 9. je priložnost, da razvozlate zanke v svojih odnosih.

V tem smo strokovnjaki, zato pokličite za terapijo sedaj, saj je lahko že jutri vse drugače.