5 korakov, ki vam pomagajo stopiti iz vloge žrtve

Nihče ne sliši rad, da se obnaša kot žrtev, kajne? Pa najbrž vsi poznate koga (ali pa v tem morda prepoznate sebe 😉 ), za katerega bi lahko rekli, da se v določenih situacijah »že celo življenje« čuti nemočnega in ne more ničesar spremeniti. Lahko bi rekli tudi drugače – da ne more ali noče stopiti iz vloge žrtve.

Pa vendar se verjetno vsi kdaj pa kdaj znajdete na točki življenja, ko s čim niste zadovoljni. Lahko da je to partnerski odnos, služba, (ne)urejenost vašega doma, telesna teža,…. Ali pa se morda v določenem trenutku zaveste, da gre vaše življenje čisto v drugo smer, kot ste si želeli ali si želite. In s tem ni nič narobe. Kajti nezadovoljstvu lahko rečete tudi opomnik, ko vaša Duša trka na vaše srce, da vas spomni, kaj v življenju v resnici šteje. Ali vas preko hrepenenja v srcu opominja, kaj vse vam je v resnici na voljo.

kako stopiti iz vloge žrtve

In v takšnih trenutkih sta vam vedno na voljo dve poti:

  • prisluhnete glasu Duše in naredite to, kar je potrebno za spremembo, za bolj srečno življenje,
  • ostanete v vlogi žrtve in za svojo nesrečo, nezadovoljstvo krivite vse okoli vas. Pa naj bo to partner, ki vas ne razume, ali šef, ki ne vidi vaše sposobnosti, ali služba, ki je ni, ali nesrečno in težko otroštvo, ali … karkoli, si vaš um najde za »opravičilo«, da mu ni treba stopiti iz vloge žrtve.

Če si želite spremembe, pa ne veste, kje in kako se je lotiti, lahko za pomoč pokličete tudi usposobljene svetovalke, terapevtke in jasnovidke Merkaba.si.

Ob tem je bistvenega pomena prav vaša odločitev za spremembo. In največ lahko naredite prav vi sami. Zato ne čakajte, da se bodo stvari uredile same po sebi, ker se ne bodo. (1)

5 korakov, ki vam pomagajo stopiti iz vloge žrtve

1. Poglejte na življenje takšno, kot v resnici je

S tem, ko pogledate resnici v obraz in se soočite z življenjem – točno takšnim, kot je v danem trenutku, ste naredili prvi korak. Prvi, a nujno potreben korak, ki če želite stopiti iz vloge žrtve. Kajti s tem ste se postavili v sedanji trenutek – edini čas, ki omogoča spremembo. In nosi v sebi vso potrebno moč in podporo.

Čeprav vam morda ne bo všeč to, kar boste videli, si ne zatiskajte oči in sprejmite dejstva. Kajti šele s tem, ko sprejmete to, kar je – torej je sebe, takšne, kot ste in vse, kar se vam je zgodilo oz. se vam dogaja, imate to možnost vse to spremeniti na bolje. (2)

2. Namesto, da se sprašujete, zakaj se vam »vse to« dogaja, se vprašajte, kaj se vaša Duša uči v teh situacijah

Če se vam zdi, da na svoje življenje nimate vpliva in da ste vedno znova žrtev spleta okoliščin, je velika verjetnost, da zavestno ali nezavedno za svojo nesrečo krivite druge. S tem pa žal predajate odgovornost za svoje življenje in za svojo srečo v njihove roke. In seveda tudi svojo moč – moč, ki bi jo lahko uporabili za kreiranje svojega življenja.

Če je temu tako, se najbrž večkrat sprašujete, zakaj se ravno vam dogajajo »slabe« stvari. Zakaj se vam vedno znova ponavljajo iste situacije? (3)

Pa veste, da se lekcije življenja ponavljajo tako dolgo, dokler ne spoznate, tega kar se je vaša Duša prišla naučiti, spoznati, pozdraviti?

Zato si namesto zgornjih vprašanj, s katerimi se vrtite v začaranem krogu raje zastavite vprašanje »Kaj se moja Duša uči v tej situaciji?« In se s tem iz vloge žrtve pomaknite v aktivno vlogo ustvarjanja svojega življenja. Stopite v svojo moč. In slej ko prej ugotovite, dojamete, kaj je vaša lekcija, kaj se vaša Duša uči skozi vse te situacije, ….

Če se sprašujete, kako komunicirati z Dušo, kako priti do Dušnih uvidov in s tem do razumevanja situacij v vašem življenju, vabljeni na Zmenek z Dušo, ki ga Andreja Novak izvaja na čarobnem otoku Krapanj v Dalmaciji, kjer so ohranjena polja miru. Naučili se boste tudi izjemno učinkovite tehnike samozdravljenja in začeli zaupati v svojo intuicijo.

3. Postavite si cilje, ki jih želite doseči

Z vsakim doseženim ciljem, pa naj si bo to še tako drobna zadeva, se bo v vas krepilo dvoje: najprej volja, ki je potrebna za to, da ste aktivni in naredite, kar je potrebno za dosego cilja. Nato pa še občutek, da zmorete! Pri tem resnično ni pomembno, da si postavite velike, življenje spreminjajoče cilje. Dovolj je že npr. to, da se določite in greste vsak dan na sprehod v naravo. Ali karkoli drugega, kar vas podpira pri dobrem življenju.

Napišite si seznam svojih ciljev, ki jih želite doseči. In za vsak zastavljen cilj si zraven dopišite tudi potrebne korake, ki so potrebni za dosego tega cilja. Hkrati opredelite tudi časovni okvir, ki je potreben za dosego končnega cilja in tudi za vsak vmesni korak.

Pri tej nalogi je pomembno, da si vzamete čas in pri vsakem cilju resnično začutite, kako se bi počutili, če je cilj že dosežen. Kako bi se to občutilo, čutilo v vašem telesu? In zapomnite si te občutke! Lahko si jih zapišete, da se jih boste naslednjič lažje spomnili (oz. začutili). In vedeli, da se je vredno potruditi in narediti, kar je potrebno za dosego cilja tudi takrat, ko morda ne boste imeli prave volje.

Za lažje sledenje ciljem in za njihovo energijsko podporo, Andreja vsako leto pripravi izjemen astrološki letni planer, s katerim najležje dosegate svoje cilje, saj vas planer energijsko vodi, da v pravem času naredite prave korake. Priporočamo vam, da se prijavite na novice Trgovine Angelca, da boste pravočasno obveščeni o izzidu planerja, saj zelo hitro poide.

4. Bodite hvaležni za vse, kar je dobrega v vašem življenju

Že najmanjši občutek hvaležnosti odpira vaše srce za Svetlobo, za obilje na vseh področjih. Ne glede na situacijo, v kateri ste, lahko vsak dan najdete vsaj par stvari, trenutkov, občutkov, za katere ste hvaležni.

Če se ne spomnite ničesar drugega, ste lahko hvaležni za drevesa, ki vam dajejo kisik, ali za svoje srce, ki kljub vsemu še vedno bije.

Preprosta a učinkovita vaja, ki vam bo pomagala stopiti iz vloge žrtve je pisanje zahvalnega dnevnika. Vzemite zvezek in vsak večer zapišite vsaj tri stvari, občutke, dogodke,… karkoli, za kar ste hvaležni v tistem dnevu. Na ta način boste pomagali obrniti svojo pozornost v plus in spoznali, da je že sedaj v vašem življenju cel kup vsega za kar ste lahko hvaležni.

Hvaležnost je ključ do obilja na vseh področjih. Oglejte si tudi blog zapis: Hvaležnost – pot do dobrega življenja.

5. Ne pozabite, da je okolica le odsev vašega notranjega stanja

Saj poznate rek: Če želiš spremeniti svet, spremeni sebe in cel svet se bo spremenil! In to še kako drži.

Zatorej – če ste nezadovoljni v partnerskem odnosu ali na delovnem mestu ali kjerkoli drugje v življenju, poglejte globoko vase. Kaj se skriva pod površjem nezadovoljstva? Katera so tista čustva, občutki, ki so v najbolj skritih kotičkih vašega srca? Kaj je tisto, kar vas najbolj boli?

In mnogokrat boste odkrili, da so zunanje okoliščine dejansko le odraz vaših starih čustvenih ran ali pa že preživetih, zastarelih miselnih vzorcev. Pri tem lahko za pomoč prosite izkušene terapevtke, ki vam bodo pomagale ozavestiti vzroke in omejujoča prepričanja.

In s tem, ko ozavestite in sprejmete ter pocelite svoje ranjene dele, boste lahko na novo začeli kreirati svoje življenje. Življenje, ki bo sledilo namenu vaše Duše.

Pri vsem tem ne pozabite, da vedno, ko naredite korak proti Svetlobi, jih Svetloba naredi vsaj deset proti vam. Ali povedano drugače – vsak, še tako majhen korak na poti k sebi vam je bogato poplačan. In bolj kot ste v sozvočju s svojo pravo naravo, s svojo Dušo, hitreje in več podpore (s)prejmete!

Naredite prvi korak zdaj. Čas je ravno pravšnji!

Srečno!

Shopping Cart

V petek bo Sonce prešlo v čutno znamenje Bika. Odkrijte, kako vas bo njegov vpliv podprl v življenju. 

Izkoristite prednosti cenovno ugodnega svetovanja prek maila - uporabite E-SVETOVANJE

This will close in 0 seconds