Kaj najljubša barva pove o vas?

Ko se zjutraj zbudite, katere barve najprej opazite? Kakšne barve in barvne odtenke ter kombinacije najraje izberete, katere kupujete in jih največ uporabljate? Katere barve vas pritegnejo ali odvrnejo? Kako barve vplivajo na vaše počutje? Ste se kdaj ob tem vprašali, kaj najljubša barva pove o vas?(1)

Kaj najljubša barva pove o vas

Kako barve vplivajo na vaše počutje?

Kamorkoli pogledate, vse okrog vas je polno barv in barvnih odtenkov, pa naj bo to v vašem domu, na delovnem mestu ali v naravi. Barve torej vedno delujejo na vas, pa naj se tega zavedate ali pa ne.

Verjetno ste se že večkrat oblekli in izbrali barve po vašem občutku ali intuiciji, kar se je izkazalo za odlično izbiro za vaše počutje. Včasih pa se verjetno niste mogli odločiti med različnimi barvami in ste se premislili tik ped zdajci, se celo preoblekli, ker ste se preprosto počutili nelagodno.

Barve zelo močno vplivajo na vaše misli, čustva, občutke, počutje in zdravje, zato je zelo pomembno, katere barve izberete zase, za svoj dom in svoje delovno mesto. Nekatere barve vplivajo na vas pozitivno, vas motivirajo in navdajajo z veseljem, spet druge pa vam lahko povzročajo celo slabo razpoloženje in počutje.

Najljubša barva pove o vas veliko, saj izbira barv razkrije kar nekaj vaših osebnih značilnosti. Vi sami pa lahko kaj več izveste o značaju drugih ljudi glede na izbiro in uporabo njihovih barv. Ali imate kakšno barvo, ki vam ni všeč ali je sploh ne marate? Mogoče je to ravno tista barva, ki bi jo morali več uporabljati in bi vam zelo koristila za krepitev vašega zdravja in boljšega počutja.

Če ste v dvomih, katero barvo izbrati in uporabiti, da vas podpre za boljše počutje in za pomoč pri morebitnih zdravstvenih težavah, lahko za pomoč in nasvet pokličete nas odlične in usposobljene barvne terapevtke in Merkaba svetovalke.

A še veste, kakšne barve ima mavrica in kako si sledijo po vrstnem redu?

V enakem barvnem zaporedju si sledijo tudi barve vaših čaker (energijskih centrov) in sicer:

  • rdeča barva pripada korenski čakri,
  • oranžna barva pripada spolni čakri,
  • rumena barva pripada čakri solarnega pleksusa,
  • zelena barva pripada srčni čakri,
  • svetlo modra barva pripada grleni čakri,
  • vijolična barva pripada ažni čakri,
  • biserno bela barva pripada kronski čakri.

Čakre so energijski centri, skozi katere prihaja vitalna energija, ki oskrbuje in hrani telo. Ko delujejo dobro, so odprte in prehodne, ste zdravi. Če pa se ena ali več čaker vrti počasneje, je energijski dotok oviran in pojavi se neravnovesje, kar lahko privede tudi do bolezni. Prav zato je pomembno, da poznate pomen barv in njihov vpliv na vaše telo in organe, ker si lahko na ta način sami pomagate do boljšega počutja in zdravja.

Pri podpori v delovanju in harmonizaciji čaker vam pomagajo tudi:

Kaj najljubša barva pove o vas in vaši osebnosti?

RDEČA BARVA

Če imate radi rdečo barvo, imate več življenjske energije. Ste strastni, močni, pogumni, odločni, vitalni, fizično aktivni in prizemljeni ter radi uživate življenje. Poveča adrenalin in zviša krvni pritisk, lahko pa blaži brezvoljnost in malodušje. Povezujemo jo z ljubeznijo, čutnostjo, seksapilom, življenjem, vročino, jezo, sovraštvom, nasiljem, borbenostjo in žrtvovanjem ter vojno. Je sinonim za ogenj in kri.

ORANŽNA BARVA

Je topla, zdravilna barva, ki vam pomaga, ko ste potrti in ko potrebujete več veselja in lahkotnosti. Oranžna barva okrepi sproščenost, kreativnost, potrpežljivost, sprošča in krepi pljuča, vranico, trebušno slinavko in imunski sistem. Spodbuja smeh, radost in srečo ter pomaga sprostiti negativna čustva. Ljudje, ki obožujete oranžno, ste optimisti, družabni ter ustvarjalni. Radi uživate v dobri družbi in dobri hrani ter natanko veste, kaj hočete.

RUMENA BARVA

Krepi optimizem, moč, samozavest, bistrost misli, izboljšuje spomin, okrepi možgane in živčni sistem, sproža delovanje limfnega sistema in čisti prebavni trakt. Ko dvomite ali pa se ne morete odločiti, vas poveže z vašo notranjo modrostjo. Ljudje, ki obožujete rumeno, ste večkrat dobre volje, s smislom za humor. Ste tudi individualist in razmišljate logično.

ZELENA BARVA

Zelena barva krepi skladnost telesa, uma in duha. Okrepi ljubezen do sebe in drugih, radodarnost, brezpogojno dajanje in sprejemanje, povečuje občutek svobode, mira, sproščenosti, radosti, srčnosti. Več jo uporabljajte, če ste hiperaktivni in napeti ali v stresu. Ljudje, ki imate radi zeleno barvo, se radi družite, a potrebujete in cenite tudi čas zase ter vaš mir. Ste iskreni, srčni, sočutni, darežljivi in prijazni.

SVETLO MODRA

Svetlo modra vas osveži, pomiri, očisti, lajša bolečine in vnetja, hladi in blaži opekline, znižuje povišano telesno temperaturo ter pospešuje zdravljenje. Odlično pomaga pri sproščanju uma pred spanjem. Je barva, ki spodbudi kreativnost, odprtost in jasno izražanje svoje resnice. Blagodejno vpliva na dihala, umiri čustva in sprošča fizično telo. Če vam je ljuba svetlo modra barva, ste potrpežljivi, ustrežljivi, komunikativni in radi prisluhnete drugim, saj ste zelo dober poslušalec in zaupnik.

VIJOLIČNA BARVA

Vijolična deluje na možgane in živčevje. Učinkuje razkuževalno, očiščuje ter razstruplja telo. Pomirja čustvena nelagodja in nihanje v razpoloženju. Lahko jo uporabljate ob težavah z glavobolom, migreno, artritisom, osteoporozo, sladkorno boleznijo, išijasom ter pri obolenjih jeter in vranice. Če ljubite vijolično, ste radi individualist, unikatni, neodvisni in samostojni. Imate močno intuicijo, zanimajo vas mistika, ezoterika, duhovnost ter vse, kar ni običajno. Blizu vam je umetnost in kreativnost.

BELA BARVA

Bela barva predstavlja čistost, preprostost, nedolžnost, eleganco in mehkobo. Če vam je ljuba bela barva, ste radi organizirani in stremite k perfekcionizmu. Preprosto življenje vam je blizu, želite biti samostojni in neodvisni.

ČRNA BARVA

Črna barva je simbol za moč, eleganco, prefinjenost ter mističnost. Ljudje, ki obožujete črno barvo, ste radi samostojni in inteligentni, resni, samozavestni ter neodvisni in sofisticirani. Večkrat svoja čustva in misli zadržite zase. Ste tudi notranje močni, a hkrati nežni in čutni.

A veste, da ima svojo barvo tudi vaša Duša? Glede na odtenek določene barve vas podpira pri posebnem poslanstvu v tem življenju. Več o barvi duši si lahko preberete v članku Katere barve je vaše Duša in kaj to pomeni. Lahko pa seveda pokličete nas ⬇️

5 nasvetov, kako z barvami do dobrega počutja

Barve vam lahko polepšajo dan, dvignejo razpoloženje in popestrijo vsakdanje življenje. Zato vnesite v življenje več barv, eksperimentirajte z barvami, saj podpirajo in krepijo tudi vaše potenciale in talente.

1. ČIM VEČ SE GIBAJTE V NARAVI

Večkrat pojdite v naravo na sprehod ali se zapeljite s kolesom in opazujte intenzivne barve neba, voda, rastlin in živali. Sprostite se, globlje zadihajte in opazujte, kako se spreminja vaše počutje.

2. HRANA IN PIJAČA

Jejte in pijte več sveže zelenjave in sadja, sveže stisnjenih sokov, smutijev in podobno. Jedi in pijače so lahko privlačne tudi na izgled, zato se vam ob pogledu na sveže, sočno, lepo servirano hrano in pijačo lahko cedijo sline. S tem, ko boste vnesli v svoje telo več barv, bodo le-te s svojo frekvenco pozitivno vplivale na vaše telo in duha.

Da vaše telo zaužito hrano sprejme s harmonično vibracijo in postanejo vaša energijska telesa bolj pretočna, uporabite energijsko leseno desko tako za pripravo hrane kot za serviranje. Vse o čudovitem dodatku v kuhinji najdete tukaj.

3. OBLAČILA IN MODNI DODATKI

Ali se oblačite po modnih smernicah ali ste bolj pristaš klasike? Kdaj ste nazadnje poskusili novo barvo ali novo barvno kombinacijo? Dovolite si vnesti spremembe v svojo garderobo in modne dodatke. Morda poskusite z novo barvo šminke, novo barvo las in mogoče boste ugotovili, da se prav dobro počutite v novih barvah, morda celo v barvi, ki vam do sedaj ni bila pri srcu. Izberite si barve, ki vas bodo podprle v vašem življenju. Prisluhnite svoji intuiciji ali nasvetu svoje Duše, v katere barve bi se rada odela na novo. Verjemite, da vas bo navdušila in opogumila, da zamenjate svojo barvno podobo.

4. VNESITE BARVE IN BARVNE KOMBINACIJE V SVOJ DOM

Vsekakor lahko v svoj dom vnesete več barv s pomočjo živahnih barv živih rastlin in cvetja. Dom lahko okrasite tudi z barvnimi dodatki, na primer z novimi okrasnimi blazinami, barvnimi odejami, novimi zavesami, okrasnimi lončki za rože in podobno. Stene in pohištvo lahko tudi pobarvate ali spremenite položaj pohištva po svojem navdihu ali nasvetu strokovnjakov.

5. MEDITACIJA S POMOČJO BARV

Prisluhnete lahko kateri izmed barvnih meditacij. Priporočam vam meditacijo Andreje Novak: Meditacija za ohladitev, ko je zunaj vročina ali pa imate vročino vi, ko ste v stresu ali pred pomembnimi odločitvami.

Najljubša barva vam pove, kakšno je vaše razpoloženje, razmišljanje, potrebe, želje, hotenja, tudi kakšna je vaša naravnanost do samega sebe in življenja.

Če si želite sprememb v življenju, vam priporočam uporabo različnih barvnih kombinacij. Ne veste, katere barve uporabiti, s katerimi barvami si lahko sami pomagate ali pa se bojite zamenjati svoj barvni odtenek.

Pokličite me na številko 090 77 85 (dosegljivost preverite tukaj) ali 090 54 64. Pregledala bom vaše energije in energije doma, delovnega mesta ter vam z veseljem pomagala, da se lažje odločite in pridete do pravih odločitev – izbire barve.

Še več zanimivih informacij, kaj vam sporočajo barve in nasvete, kdaj uporabiti kakšno barvo, si oglejte v spodnjem videu – kliknite TUKAJ.

Želim vam vse dobro, Duška

Shopping Cart

V petek bo Sonce prešlo v čutno znamenje Bika. Odkrijte, kako vas bo njegov vpliv podprl v življenju. 

Izkoristite prednosti cenovno ugodnega svetovanja prek maila - uporabite E-SVETOVANJE

This will close in 0 seconds