Kako premagati strah pred ljudmi: 7 praktičnih nasvetov

Vam je med ljudmi nelagodno, se vam potijo roke, drhtite, imate panične napade? Malo treme še gre, včasih pa zaradi strahu ne morete več dobro sodelovati v družbi, službi in nenazadnje tudi doma. Kako premagati strah pred ljudmi postane vsakdanji izziv, ki naredi vaše življenje stresno. Preberite, kako si lahko pomagate.

Strah je močno čustvo, ki vas lahko odpelje čisto na drugo pot življenja.

Zaradi strahu se lahko izogibate ljudem, službi, poslovnim potezam. Doživljate ga lahko kot stalen stres, kar se sčasoma pozna tudi na fizičnem telesu. Težko razmišljate, se zberete in verjamem, da včasih porabite vse moči, da se »spravite skupaj«. Sčasoma si tudi doma čedalje težje ustvarite občutek varnosti.

kako premagati strah pred ljudmi

Podzavestni strah – nasprotnik ali prijatelj?

Strah je lahko koristen (1). V obliki nagona vas odpelje iz ogrožene situacije ali od resnične življenjske nevarnosti. V trenutku strahu se v možganih vklopi nagon po preživetju in v trenutku lahko v celoti zberete svojo pozornost in moči za reševanje težave.

Strah je prav gotovo znak, da ste se premaknili iz cone udobja v nekaj novega. Kaj sedaj?

Vsakdan je poln srečevanj z ljudmi in vsako srečanje vam lahko nekaj prinese, vas nekaj nauči. Kako premagati strah pred ljudmi v različnih situacijah je pomembna lekcija, s katero se šele lahko zares odprete najboljšemu, kar je v vas.

Strah pred ljudmi pa je lahko tudi posledica nečesa globljega.

 • Se bojite, da ne morete sami preživeti?
 • Vas je groza lastnih občutkov in čustev?
 • Se bojite ponižanja?
 • Se bojite pokazati ranljivost?
 • Se vam zdi da niste dovolj dobri, vredni…?

Če ste na katerega od zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilno, se morda tukaj skriva izvor vašega strahu in hkrati odgovor na vprašanje, kako premagati strah pred ljudmi.

Ali ste vedeli, da lahko postane depresija, alkohol ali druga odvisnost, napadalnost in cinizem v odnosih edina rešitev ljudem, ki jih je zares samo strah?

Zakaj pride do strahu pred ljudmi?

Če vprašate jasnovidce-astrologe, vam bodo najprej pogledali, kje v vaši astrološki karti je KIRON, ki pove, zakaj ste na nekaterih področjih življenja tako občutljivi.

Na najgloblji ravni je izvor lahko karmične narave….

Ali vaša Duša nosi zapise, ki v tem življenju sprožijo panične napade v vas?

V vsaki čakri imate zapis preteklosti (2), ki sproži določene občutke, lahko tudi strah v določeni situaciji. Ste bili v preteklih življenjih preganjani? So vas obdolžili po krivici in brutalno kaznovali? Ali ste bili vi tiranski vodja, ki je s svojo močjo škodoval drugim, hkrati pa se bal maščevanja množic? Če ta zapis v vas zbudi spomin, potem vsekakor pokličite karmičnega terapevta, da vam pomaga sprostiti breme preteklosti.

Zapis preteklosti v čakrah privlači v tem življenju okoliščine, kjer se vam sproži strah. ZATO srečujete ljudi in okoliščine, kjer se znajdete v situacijah, da sprostite naboje preteklosti.

7 nasvetov, kako premagati strah pred ljudmi v vsakdanjih situacijah

1. GLEJTE NASE BOLJ SPROŠČENO…

2. Naučite SE ŠALITI na svoj račun.

Humor ima moč sprostitve in ko se zmorete pošaliti na svoj račun, se odpre nov energijski tok, ki sprosti vašo življenjsko moč.

3. SPOMNITE SE, da iz življenja nihče ne uide živ…

In da ste tu, da se naučite, kolikor se da.

4. Opazujte, kako DIHATE.

V stanju stresa postane dihanje plitkejše. Premalo kisika možgani razumejo kot nevarnost, zato je dihanje še hitrejše in bolj plitko. Spomnite se na globok vdih, lahko pa že doma vadite pransko dihanje 6-3-6-3.

5. Ko ste v situaciji, OBRNITE POZORNOST NA STVARI v okolju.

Na podrobnosti, npr. barvo pohištva, stene, slike na steni, oblačila ali obutev ljudi….S tem preusmerite svoj fokus v okolico in ljudi, čemur je srečevanje z ljudmi navsezadnje namenjeno.

6. Namesto da razmišljate kako ste vi (grozni, grdi, veliki, majhni, nemogoči), raje POVPRAŠAJTE LJUDI, kako so.

Sprašujte jih, obrnite pozornost od svojih strahov in ukvarjanja s sabo v navzven, k drugim.

7. OPUSTITE razmišljanja in predstave, kaj si drugi mislijo o vas.

Tega zares ne morete vedeti, vsaj ne v celoti. In navsezadnje ni pomembno, vaš smisel najbrž ni, da zadovoljite druge.

Kako narediti prvi korak?

PRIZNAJTE SI, KAKO ZELO VAS JE STRAH. Opazujte se v situaciji, poglejte, kaj vse pričakujete od sebe v tistem trenutku in poglejte, čigav glas je to. Kdo vam je to govoril? Mama? Oče? Ali so vaša notranja pričakovanja oblikovali učitelji v šoli?

Primeri omejujočih prepričanj, ki ste jih dobili v družini:

»Ni ti treba trpeti, znajdi se po svoje.«,

»Vsi moški so ……«.

»Ljudje so hudobni.«

»Ženska mora znati potrpet.«

…in še in še….

Katerega bi vi dodali?

Kadar je strah tako močno prisoten, je zapis v energijskem mentalnem telesu potrebno opustiti. Pri tem si sami lahko pomagate z Zlato spiralo. Če imate rajši, da vam nekdo drug pregleda vaše stanje, seveda pokličite najboljše jasnovidke v Sloveniji. Pogledale bodo vzrok vašega strahu in z energijsko terapijo pomagale odpraviti težave pri vprašanju, kako premagati strah pred ljudmi.

Drugi korak prinese zadovoljstvo…

Ko ste energijsko odstranili vzorce, ki so vas vodili v strah, se odpre v vas nov, še nepoznan prostor. Začnete spoznavati in sprejemati sebe, takšne kot ste. Pri tem si lahko pomagate z literaturo. Priporočam Louise Hay, Ljubim svoje telo ali Življenje je moje. Sami ustvarjate v sebi tisto, kar želite (3).

MOJE ŽIVLJENJE JE POD MOJO KONTROLO IN SVOBODNO ŽIVIM IN SE UČIM V SKLADU S SVOJO DUŠO.

V POLNOSTI SPREJEMAM SEBE TAKŠNO/EGA KOTE SEM IN ŽIVIM TER DELUJEM V SKLADU S SVOJO DUŠO.

Strah pred drugimi ljudmi pa je velikokrat strah pred seboj oziroma ne-sprejemanje sebe, takšnega kot ste.

Kako videti in sprejeti sebe, da premagate strah pred ljudmi?

Če sprejemate sebe v polnosti, se Vas nič iz okolja ne dotakne tako globoko. Česa vas je zares strah med ljudmi?

 • Zaničevanja,
 • da boste opustili »slabo«,
 • da ne boste dovolj dobri,
 • da vam bo kdo škodoval,
 • da niste dobro oblečeni,
 • da vas bodo kritizirali?

V tem primeru je čas, da nase pogledate drugače. V sebi in ljudeh okrog sebe začnite opazovat lastnosti, ki so vam všeč in si jih zapisujte. Kar vidite in najdete v drugih, je tudi v vas.

Če se strahov in fobij ne lotite….

… lahko prerastejo v depresijo. Ko dlje časa točno veste, kaj si želite v družbi, kaj bi morali narediti, npr. poklicati nekoga in povedati, kar se vam je zdelo pomembno, pa tega niste storili, vas situacija počasi vodi v obup in izgubo zaupanja vase.

Lahko ste v stanju, ko ves čas pričakujete, da vam bo nekdo pomagal, pa vas nihče zares ne vidi. Tako vas nerešene fobije pred ljudmi vodijo v druge težave kot so panični napadi, kompulzivno obsesivne motnje…Več kot najdete/imate notranjega miru, manj panike je v vas in kvalitetnejše je življenje v vseh pogledih.

Zato sta aktivnost in notranji mir lahko odlični rešitvi pri odgovoru na vprašanje, kako premagati strah pred ljudmi.

Kako pomagati otroku, če ga je strah ljudi?

Otroci doživljajo strah v določenih obdobjih odraščanja in ga ponavadi tudi prerastejo (4). V tem obdobju so lahko:

 • občutljivi, jokavi,
 • imajo v daljšem obdobju manj prijateljev, se izogibajo družbi odraslih in vrstnikov,
 • imajo izbruhe agresije, napade nasilnega vedenja in jeze.

V tem obdobju otrok potrebuje nekoga, ki ga vidi in sliši. Ponavadi so to starši, včasih stari starši, sorodniki ali učitelji. Prehodni strahovi trajajo lahko nekaj mesecev. Ta čas je idealen, da otrok stopi iz majhnega k večjemu JAZu. Najde SVOJE načine in taktike, kako reševati težavo.

Če takrat dobi pomoč, ki namesto njega razmišlja in deluje, izgubi priložnost, da bi si zgradil zaupanje v lastne sposobnosti. Postaja odvisen od zunanje pomoči. Med odraščanjem se zaveda, da mora sam, ampak v njem ostaja občutek nezaupanja v lastne sposobnosti. Ko se tega nabere preveč, sledi izbruh napadov panike, depresija….

Kaj je dobro vedeti, ko pomagate otroku premagati strah pred ljudmi?

 • Ne silite ga, da pozdravlja. Povejte mu doma, kakšna so pravila ko srečujete ljudi, a ga ne silite da sodeluje, če si ne želi.
 • Ne izpostavljajte ga v družbi, če si tega ne želi. Ko bo čas, se bo pokazal….
 • Pogovarjajte se z njim, da odkrijete globlji vzrok.

Srečno!

Shopping Cart

V petek bo Sonce prešlo v čutno znamenje Bika. Odkrijte, kako vas bo njegov vpliv podprl v življenju. 

Izkoristite prednosti cenovno ugodnega svetovanja prek maila - uporabite E-SVETOVANJE

This will close in 0 seconds