Kako se znebiti strahu s pomočjo praktičnih nasvetov

Kako se znebiti strahu je vprašanje, ki se vam običajno poraja šele, ko je strah že močno ”vgnezden” v vaš sistem in vam preprečuje, da bi določene aktivnosti naredili sproščeno, tekoče..

Zato je smiselno, da ta zapis preberete tudi, če (še) nimate lastnih strahov.

Na ta način boste razumeli nastanek pretiranega strahu v vašem sistemu in boste preventivno delovali ves čas, da ne bo prišlo do panike in zastojev v vašem življenju zaradi strahu. (1)

Kako se znebiti strahu praktični nasveti

Kaj je dobro, da veste o samem strahu?

“Strah je votel, okoli pa ga nič ni,” so včasih govorili starejši ljudje, da bi otroke pomirili in jim prikazali nesmisel strahu.

  • Strah je primarno čustvo, ki ima sedež v predelu trebuha – v čakri solarni pleksus. (2)
  • Naloga tega čustva – strahu – je, da vas opozori na morebitne nevarnosti v okolju, da postanete pozorni, čuječi za vse, kar se dogaja naokoli.
  • Strah se podobno kot vsa ostala čustva, lahko povezuje z isto energijo, torej z ostalimi strahovi, ki so v okolju in pri drugih ljudeh, zato se lahko na hitro poveča. Tako najprej čutite lasten strah, ki pa se lahko v naslednji sekundi poveže z strahom, ki je v okolju in vi postanete nosilec večjega dela strahu, ki je v tistem predelu prostora ali kraja.
  • Ko strah postane večinsko čustvo, prekrije ostala čustva in povzroči reakcijo na vseh nivojih:
  1. fizično telo s svojimi reakcijami postane nesposobno normalnega sprejemanja zraka, gibanja in pojavi se stres ter otrdelost, ki vam vzame veliko energije in vas vodi v kronično slabše počutje. Če je fizično telo že v slabšem stanju, vam “poplava” strahu še poslabša vse ostale fizične simptome bolezni.
  2. čustveno in astralno telo se popolnoma povežeta s strahom in vso življenjsko energijo preplavi strah, kar odklopi čustva od jasnega uma in vas preplavijo napadi panike, ki vam lahko povzročajo vrtoglavice, astmatične napade in druge nenadne fizične težave.
  3. mentalno / umsko telo se pod vplivom velikega strahu poveže z vsemi idejami, podobami, ki še spodbujajo strah v vas. Pred očmi se vam vrtijo filmi in izkušnje drugih ali iz preteklosti, kako je bilo kaj hudo, strašno, usodno… Preko teh podob in načina razmišljanja se strah samo še povečuje.

Nasveti, kako se znebiti strahu za lažje življenje

1. Kaj storiti za preprečevanje strahu

Da preprečite pretiran nastanek strahu v solarnem pleksusu-predelu trebuha, je koristno, da upoštevate naslednje:

  • da ta predel fizično okrepite – izvajate vaje za trebušne mišice in hrbtenico. Tako boste manj dovzetni za strahove iz okolja, ki se lahko nalepijo na vas in začnejo spodbujati strah v vas.
  • da si v obdobjih, ko čutite več strahu že doma, zalepite popek, ko greste od doma. Popek si križno zalepite tako, da ga čisto prekrijete.
  • če vas je vsega strah, potem potrebujete na splošno več poguma in prizemljenosti, zato je smiselno nositi pasove s kovinsko zaponko, ki doda težo in moč na popek. Prav tako koristijo težja obuvala – čevlji, ki vas prizemljijo.

2. Kaj storiti, ko že začutite strah

Ko začutite strah, takoj poravnajte držo, dvignite zavest (če ne veste kako, vabljeni na naše delavnice, kjer se boste to naučili) in poglejte, kaj se dogaja v okolju, na kaj morate biti pozorni in kje se odpirajo prave poti za vas.

Lahko so to čisto majhni, banalni dogodki, kot je na primer: da se pojavi avtobus, na katerega ste želeli iti, pa ni pravi in ne gre v vašo smer. Strah, kot reakcija telesa vas opomni, da je potrebno bolje pogledati, kaj se dogaja v okolju.

Če ste upoštevali točko 1. in 2. v tej rubriki, kako se znebiti strahu in še vedno doživljate poplave strahu iz okolja, potem dobro preverite naslednjo točko in najdite energijsko telo, ki vam dela največ težav s strahom.

Ko točka 1 in 2 ne pomagata…

Če ste preveč občutljivi na strahove v okolju, da jih vedno ali pogosto začutite, ko ste na javnih mestih, potem je nujno, da ugotovite, katero vaše energijsko telo je šibkejše in nima svoje naravne odpornosti. Samo tako boste resnično našli odgovor na to, kako se znebiti strahu. Kako prepoznati, katero vaše energijsko telo je šibkejše?

Kako prepoznati, kje imate težave?

Težave, povezane s čustvi

Ste preveč čustveni in se vaše čustveno stanje spreminja iz ure v uro ?

Vam vaši prijatelji in znanci dostikrat povedo, da se po pogovoru z vami počutijo bolje?

Potem je velika verjetnost, da “pobirate” strahove iz okolja sproti, spontano in da ta čustva potem ostajajo z vami ter se kopičijo v vaši življenjski energiji ter astralnem telesu. Na ta način se vam čustveno stanje glede strahu iz leta v leto slabša. Vse bolj postajate čustveno reaktivni in rešitev najdete v tem, da se odmikate od ljudi. (4)

Kako se znebiti strahu v tem primeru?

Priporočam vam:

Težave, povezane z umom

Se ne morete rešiti negativnih misli in podob v glavi, ki vas strašijo?

Ste nagnjeni k negativnim prognozam, kaj vse se lahko zgodi slabega v vašem življenju? (5)

Potem je potrebno transformirati vaš način razmišljanja in delovanja. Tu vam bo koristila knjiga Reci življenju JA in naravna energijska krema Abundantia (za čez dan) ter naravna energijska krema Freya (za ponoči).

Tudi vam bo na dolgi rok koristila redna meditacija, ki bo prave rezultate prinesla šele po nekaj mesecih, zato je smiselno, da na začetku uporabljate Božanski red – meditacijski pripomoček.

Kadar se težave prenašajo iz roda v rod

Če so se že vaši starši srečevali z vprašanjem Kako se znebiti strahu, pa je koristno, da se tega problema lotite temeljito.

Priporočam vam, da pokličete Natašo, da vam pregleda, koliko teh energij nosite po mami in koliko po očetu in njunima družinama. Preglejte svojo astrološko karto s pomočjo Merkaba astrologinj in temeljito spoznate sebe.

Ko spoznate in sprejmete sebe, pa vsi strahovi avtomatično odpadejo, ker zaživite resnično sebe.

.

Shopping Cart

V petek bo Sonce prešlo v čutno znamenje Bika. Odkrijte, kako vas bo njegov vpliv podprl v življenju. 

Izkoristite prednosti cenovno ugodnega svetovanja prek maila - uporabite E-SVETOVANJE

This will close in 0 seconds