Planeti na dlani – Osnovni elementi branja z dlani

V nadaljevanju so predstavljeni osnovni elementi branja z dlani. Zanimivo je, da so ti elementi povsem enako predstavljeni tako v zahodnih kot v hindujskih virih znanja o branju z dlani. Želimo vam predstaviti temelje, tako da jih boste lahko sami preverili s pregledom dlani ljudi okoli sebe.

Skupna ezoterična teorija pravi, da je celota vidna iz vsakega dela. Tako akupunktura in auriculo-medicina (modernejše zahodne vede) vidita uho kot zemljevid celotnega telesa. Podobno iridiologija in refleksna masaža stopal sklepata o celotnem človeškem sistemu. Vsak kromosom vsebuje informacijo za zgraditev celotnega posameznika. Iz obraza lahko beremo čustva in osebnost – zakaj torej dlan ne bi nosila odsevov o naravi človeka?

MERKABA_logotip_2022

E-SVETOVANJE

Izkoristite najhitrejšo in najcenejšo pomoč e-svetovanja. Če od 4,75 EUR/sporočilo dalje.

Stare šole in razlaga dlani

Za razumevanje pomembnosti tega področja v zbirki znanja o planetarnih energijah je treba upoštevati, da stare šole ne obravnavajo dlani kot zemljevid delov telesa in organov. Namesto tega opisujejo vzpetine in povzdignjene dele dlani ter kako sta vsaka vzpetina ali hribček povezana z eno ali več planetarnimi energijami.

Desna ali leva roka?

Katero roko pogledati? Hitro boste opazili, da se pri isti osebi vzpetine in črte na levi in desni roki popolnoma razlikujejo. Običajno velja, da leva roka izraža izhodišče, predispozicije in sposobnosti, ki ste jih imeli ob rojstvu, medtem ko desna roka prikazuje to, kar ste zdaj. Sprememba rok je lahko dramatična, še posebej če se oseba aktivno ukvarja s samorazvojem. To lahko opazite tudi sami. Fotokopirajte obe dlani in povabite k temu tudi svoje prijatelje in otroke. Čez pet let bodo to fascinantni dokumenti.

Osnove o črtah

Prva stvar, ki se je bomo naučili, je prepoznavanje treh glavnih črt: srca, glave in življenja.

Začetek črte srca je na strani, kjer je mezinec.

Črti življenja in glave se začneta na strani, kjer je kazalec.

Zanimivost: črte usode ne najdemo na vseh dlaneh.

Tik pod roko so črte, ki obkrožajo zapestje in jih imenujemo zapestnice.

Prsti in planeti

Tradicionalno je palec povezan z Venero, kazalec z Jupitrom, sredinec s Saturnom, prstanec z Apolonom/Soncem in mezinec z Merkurjem. Kot bomo videli v nadaljevanju, ti odsevajo razporeditev planetarnih vzpetin.

Ledvice so organ, ki je povezan z Venero, v vsakdanjem življenju pa so povezane z dialektiko, povezavo med Marsom in Venero. Podobno lahko vidimo, da je palec izraz obeh planetarnih energih, Marsa in Venere, ne le Venere.

Kazalec (Jupiter) pogosto uporabljamo za kazanje in usmerjanje – tako kot je Jupiter tisti, ki vodi. Če v pogovoru preveč uporabljate kazalec, je lahko videti, kot da poskušate naučiti vse druge, kaj je treba narediti.

Seveda ni naključje, da se črta usode zaključi v smeri Saturnovega prsta (sredinca).

Na večini rok je prstanec (Apolon/ Sonce) daljši od kazalca. Če velja nasprotno, to kaže na močno planetarno energijo Jupitra.

To, da so poročni prstani narejeni iz zlata, gre dobro skupaj s tem, da prstanec ustreza Soncu. Glavni organ Sonca v telesu je srce, zato lahko razumemo, zakaj se za nošenje simbola združenja uporablja prav ta prst. Zlat prstan na tem prstu nosi tudi kar nekaj redov krščanskih duhovnikov in nun – kot simbol združenja z Božanskim – za kar pa je Sončev prst še bolj primeren.

Zanimivost: v francoščini je eden od načinov, da poveste, da ste imeli intuicijo: »mon petit doigt m’a dit«, kar pomeni: »moj mezinec mi je povedal«, kar se dobro ujema z Merkurjevo naravo mezinca.

astrološka analiza luninih vozlov

ODKRIJTE SVOJE KARMIČNE LEKCIJE IN ŽIVLJENJSKO POSLANSTVO

S PERSONALIZIRANO ASTROLOŠKO ANALIZO VAŠIH LUNIH VOZLOV

Planetarne vzpetine

So pod prstom, vzpetine Merkurja, Sonca, Saturna, Jupitra so ekvivalenca členkov na roki. Venerina vzpetina je večja; vsebuje meseni del pod palcem. Vzpetina Marsa je nad Venerino in pod Jupitrovo.

Vzpetine so zelo tradicionalen način ocenjevanja moči planetarnih energij, zato jih je vredno pregledati, ko poskušamo določiti dominantne planetarne vplive pri osebi.

Intenzivnost planetarnih energij

Vzpetine neposredno kažejo naravo planetarne energije. Ko pregledujemo ravno dlan, bo mesnata in izstopajoča vzpetina kazala na intenzivno planetarno energijo, medtem ko spuščena kaže na majhno intenzivnost.

Tu je treba takoj dodati dve pripombi. Najprej, oseba ima lahko močnega Jupitra, vendar kaže le njegove negativne lastnosti. Podobno velikost vzpetine kaže na moč planetarne energije, ne pa tudi, ali bo oseba pokazala pozitivne ali negativne aspekte, ki so z njo povezani.

Drugič, veda, ki se ukvarja z dlanmi (palmistrija) je bolj zapletena, kot si mislimo. Upošteva ogromno število črt in drugih faktorjev, tako da velikost vzpetine sama še ni dovolj, da bi lahko z gotovostjo govorili o kvalitetah planetarne energije.

Nasvet: poskušajte masirati Lunino vzpetino otrokom, kadar ne morejo zaspati.

Vir: knjiga Planetary forces alchemy & healing: the language behind the body, plants, metals and gems, Samuel Sagan, Clairvision, 1996, ISBN 0958670013

  • kateri so vaši potenciali v življenju
  • kaj se vam dogaja v življenju in vzroki za dogajanje,
  • kaj se vam bo dogajalo v prihodnosti,
  • na katerem področju imate največjo moč,
  • ženske, pogledamo vam lahko tudi datum vaše Duše dvojčice 😊,
  • kdaj je optimalno obdobje za menjavo službe, novo partnerstvo, selitev itd.,
  • kdaj so vaši srečni dnevi,
  • ujemanje z otroki, partnerjem, simpatijo (v tem primeru potrebujemo tudi njihove podatke).

Srečno!

6 thoughts on “Planeti na dlani – Osnovni elementi branja z dlani”

Comments are closed.

Shopping Cart

V petek bo Sonce prešlo v čutno znamenje Bika. Odkrijte, kako vas bo njegov vpliv podprl v življenju. 

Izkoristite prednosti cenovno ugodnega svetovanja prek maila - uporabite E-SVETOVANJE

This will close in 0 seconds