Kako do več življenjske energije – 7 preverjenih receptov

Življenjska energija niha. Enkrat ste bolj polni navdušenja, drugič utrujeni. Astrologi to pojasnijo z vplivi planetov, jasnovidci z vpogledom v energije, najboljši pa je celostni pristop, ki vključuje telo, čustva, um in duha.

Utrujenost, nemoč, obup, agresija, slab imunski sistem…, to je nekaj težav, ki se vas lotijo, ko je pretok življenjske energije slab, moten, blokiran. Veselje, lahkotnost, radost do sebe in življenja, optimizem… se umaknejo. Poglejte, kako prepoznate vir težav in kako do več življenjske energije.

Vsako obdobje življenja ima svoje značilnosti, povezane z nivojem življenjske energije. Otroci je imajo na pretek, najstniki so pogosto bolj melanholične narave in na prvi poglede brez energije, v času zorenja in študija jo postopoma odkrijejo in pokažejo navzven, tako oseba poveže svoje osebne interese in potrebe in se vključi v družbo z delom in druženjem.

Tudi zaljubljenost odpre vrata ogromni količini energije, entuziazma, takrat imate občutek, da zmorete vse. Zrelo obdobje prinese vsakemu kaj drugega, odvisno od preteklih izkušenj in dela.

Kako do več življenjske energije

In kje je ostala zaprta ali skrita vaša življenjska energija?

Vam je zmanjkalo MOTIVACIJE za delo, življenje, akcijo?

Ste se izčrpali ob pretiranem delu in obveznostih?

Vas PARTNERSTVO izčrpava? Ali imate vedno več novih obveznosti, kot starš, kot zaposleni…?

Znate sebe postaviti na prvo mesto?

Ste ZADOVOLJNI v okolju, kjer živite?

Ste zadovoljni s spolnim življenjem?

Se dovolj gibate, bivate v naravi?

Rešitev, kako do več življenjske energije pa se skriva tu:

7 načinov in poti, kako do več življenjske energije

1. Razstrupljanje telesa za dvig življenjske energije

Zakaj je to tako bistveno? Kadar telo ne zmore več samo odvajat strupov, jih kopiči kot balast nekje v telesu, kjer nastaja motnja obtoka. Življenjska energija se mora nakopičeni snovi izogibat, sčasoma se pretok zmanjša. Razstrupljanje za telo pomeni odplakovanje toksinov, pri čemer telo potrebuje dovolj vode, včasih pa je potrebno tudi »topilo«, nekaj kar pomaga pri razstrupljanju.

Kako veste, da telo potrebuje razstrupljanje?

 • Vneta prebavila (želodec, črevesje, hitra ali počasna prebava, napenjanje…)
 • vnetja v čeljustih (odmrli zobje, afte…)
 • vneti in boleči sklepi
 • trda mesta v mišicah, trde mišice, raztrganine…

Kaj lahko storite:

 • Pijete dovolj vode, bazičnih tekočin ali antioksidantskih napitkov (probiotiki, klorofil, zelene alge, Mega hydrat, bazični prašek, soda bikarbona…),
 • spremembe v prehrani (opazujte, kaj vam da energijo in kaj vas bolj izčrpa),
 • uporabljajte kurkumo, ingver, česen, čebula (1),
 • se odločite za razstrupljanje telesa z aquadetox. Več si lahko preberete TUKAJ.

2. Prostor, v katerem živite in delate vam kaže, kako do več življenjske energije

Energije prostora vas lahko podprejo ali ovirajo. Preverite prostor, kjer se največ zadržujete. Sedite v en vogal in opazujte svoje misli, občutke. Vam je prijetno? Vas nekateri predmeti jezijo? Dajte pozornost na tisto, kar vam je lepo in spremenite tisto, kar vas utesnjuje, zapre.

 • Odstranite nepotrebne predmete, ne potrebujete jih samo zato, da brišete prah z njih in da vas kot spomini držijo v preteklosti – da vam blokirajo življenjsko energijo.
 • Prestavite pohištvo tako, da vam bo všeč in bo funkcionalno.
 • Po čiščenju uporabite naravne spreje za prostor.
 • V spalnici uporabite barve, ki vas ponoči podprejo (bela, zelena, modra, vijolična…)

Tudi Life box s svojim delovanjem vpliva na energije v prostoru in jih ohranja v čistem stanju. Več o Life boxu si poglejte TUKAJ.

Feng shui v prostoru:

Kako so zastopani osnovni elementi: les, ogenj, zemlja, kovina in voda v prostorih? Če imate preveč ognja, aktivne jang energije (rdeče, oranžne, rumene barve), si v teh prostorih težje spočijete. Dodajte prostoru svetlobo, da preženete temačnost in počasne zaspane energije. Kako urediti energije prostora, si lahko preberete TUKAJ.

3. Ali je spanje pomembno za vašo energijo?

Vsak ima svoj vzorec optimalnega spanja (2), vsem pa je skupno tole: spanec ima različne globine in vsaka faza spanja ima vpliv na regeneracijo in razstrupljanje celic in organov telesa. Če je moteno spanje, je motena presnova in razstrupljanje telesa je manj učinkovito. Zato: pravočasen odhod v posteljo poskrbi, da imate več življenjske energije zjutraj.

 • Če težko zaspite, si naredite pred spanjem metin ali sivkin čaj.
 • Z nežnim oljem ali naravno kremo pa si zmasirajte predel obraza, senc, za ušesi in zatilje z vratom.
 • Vsaj uro pred spanjem se izogibajte televiziji, telefonu, računalniku, da se dušne energije umirijo in sprostite tok zdravilnih energij.

4. Življenjska energija in čustva

Preglejte, kaj bolje opisuje vaša vsakdanje stanje?

1.Jeza, žalost, zamera, ljubosumje, posesivnost, nestrpnost, nezadovoljstvo, bes, panika, vznemirjenost, zaskrbljenost, obup, brezbrižnost, odpor, sram, krivda, obžalovanje, sovraštvo, gnus, dvom, zavist, šok, nemoč…
2.Ljubezen (tudi do sebe), mir, pomirjenost, veselje, navdušenje, radost, sreča, optimizem, privlačnost, poželenje, občudovanje, radovednost, hvaležnost, ponos, zmagoslavje, vzhičenost, zanimanje, upanje, zabavanje, užitek, prijaznost, zaupanje, presenečenje, pogum…

Normalno, je da čutite različne stvari, kadar pa vas občutki iz prve skupine preveč obvladujejo, postanejo vaše energije težke in goste. Svoje vzorce delovanja lahko spremenite z uporabo afirmacij, lahko pa si poiščete pomoč. Priporočam Zlato 5D terapijo, s katero lahko odpravite vzroke nezadovoljstva in prepoznate in sprejmete sebe in svoje talente.

Iz slabega počutja vas vodi tudi dobro dihanje. Vdih – telo dobi kisik in energijo, izdih – telo odda neuporaben zrak in staro energijo.

Ko potrebujete več energije, si odgovorite na tale vprašanja:

Zahtevam od sebe preveč? Vas bremeni potreba po popolnosti?

Si vzamem dovolj časa zase in svoje telo?

Ali upoštevam svoje želje, interese, potrebe?

5. Meditacija

Meditacija je še en preprost način, kako do več življenjske energije. Strokovnjaki dokazujejo, da zmanjšuje stres, vpliva odlično na možgane. Z redno meditacijo okrepite sprejemanje dobrih energij in počutje, umirite napetosti, izboljša pa se kvaliteta spanja. Vse to vodi do več energije za življenje (3).

 • Za zdravilen spanec vam priporočam, da pred spanjem naredite meditacijo. Odlično meditacijo za ta namen je posnela Andreja ⬇️

6. Masaža prstov na rokah za sprostitev življenjske energije

Masaža prstov balansira meridiane in notranje organe, spodbudi kroženje energije na najbolj enostaven način.

Že iz davnine obstaja med ljudmi potreba po notranji harmoniji, ki se zaradi doživljanja, zaradi čustvenih bremen hitro poruši. Na Japonskem je pred malo več kot sto leti mojster Jiro Murai oživil starodavna znanja in jih združil v tehniki JIN SHIN JUITSU.

Pomeni način zdravljenja, uravnovešanja telesa, uma in duha z uporabo rok in vodi do več življenjske energije. Tehniko z lahkoto uporablja vsak. Med izvajanjem se sprosti nakopičena napetost po telesu.

POSTOPEK:

 1. Z eno roko objamete najprej palec druge roke, 3x vdihneš in izdihneš in opazuješ občutek v prstu. Lahko držiš 1-2 minuti, če paste v stiski s časom, je 3x dovolj.
 2. Nadaljujete na vsakem naslednjem prstu posebej, opazujete toploto, segrevanje, premikanje življenjske energije, utrip v prstu, počutje telesa. Dihanje pretok spodbudi.
 3. Pritisnete na dlan, središče dlani.

Najdite udoben način držanja. Če je nujno, ste v stiski, bolečini, stresu, naredite na vsakem prstu in na dlani po tri vdihe, vse skupaj torej 36 vdihov- Zares PREPROSTO in HITRO do življenjske energije.

Takole pravi mojster Murai: »Če se ne počutiš dobro, je najbolj pomembna stvar, da dihaš!«

7. Upoštevajte bioritem, ritem dneva, tedna, meseca, letnega časa…

Večina ljudi ima svoj ritem dneva. Jutro je tisti del dneva, ko je na razpolago jang, aktivna energija za delo in življenje. Proti večeru so energije boj umirjene, jin, pasivnejše. Poskusite prilagodit dejavnosti temu ritmu. Mesečni ritem je cikel Lune – rast in pojemanje. Tudi letni časi so kot vdih in izdih: na pomlad in poletje se obračamo navzven, proti jeseni in pozimi pa navznoter. Imejte čas za akcijo in čas za umirjanje. Čas za druge in čas zase. Čas za načrtovanje in čas za izvrševanje.

Ste našli svojo pot, kako do več življenjske energije? Potem je čas za spremembe. Dihajte s svojim ritmom, z naravo in uživajte.

Veliko uspeha vam želim!

Shopping Cart

V petek bo Sonce prešlo v čutno znamenje Bika. Odkrijte, kako vas bo njegov vpliv podprl v življenju. 

Izkoristite prednosti cenovno ugodnega svetovanja prek maila - uporabite E-SVETOVANJE

This will close in 0 seconds