3 Rituali ob polni luni – Povežite se z magijo in močjo lune

Rituali so del našega življenja, čeprav se tega morda niti ne zavedamo. Za nekatere je jutranji obred pitje kave v miru, za druge dolga prha, za moške britje, ženske imamo vsak dan (ali skoraj vsak dan) jutranji obred pred ogledalom, ko se naličimo, si uredimo lase in se tako pripravimo na nov dan.

Jutranji make up je močan ritual, saj smo takrat v stiku s sabo, takrat se skupaj z ličenjem v svojem umu pripravljamo tudi na aktiven delovni dan. Takrat se pravzaprav psihično, čustveno, še posebno pa z urejanjem svoje zunanjosti pripravljamo na izzive ali na kak večji izziv, se pogovorimo s svojo notranjostjo, gledanje v ogledalo pa je lahko tudi pogovor z našo dušo. Ali pa je za nas to razvajanje, ki je nujno potrebno, da je naše življenje v ravnovesju. Trenutkom aktivnosti naj sledijo trenutki sproščenosti, negovanja, počivanja. Tako je v naravi, in tudi človek, ki sledi nekim ciklom, ohranja ravnovesje.

Polna luna je močan pojav. Takrat si stojita Sonce in Luna nasproti, zato je Luna tudi vsa osvetljena. Nasproti si stojita čisti moški in čisti ženski princip, se snubita, morda merita moči, lahko pa se ustvari tudi lepa harmonija med njima.

Rituali ob polni Luni nam lahko pomagajo doseči to harmonijo v svoji notranjosti, v svojem energijskem sistemu, seveda pa je smiselno, da se najprej prečistimo strupov in balasta, da to harmonijo sploh lahko dosežemo.

rituali ob polni luni

3 MOČNI RITUALI OB POLNI LUNI

1. Ritual s priklicem angela Gabriela

Angel Gabriel je močno povezan z Luno, je njen zaščitnik, zaščitnik čistih ženskih energij, intuicije, modrosti, dušnih potencialov.

Za ritual si vzemimo čas in ga opravimo v prostoru, v katerem se počutimo dobro, in seveda v miru. Potrebujemo svečko, kak podrag kamen, kristale kameno strelo, roževec, mesečev kamen, selenit ali kak drug kristal, eterična olja, pršilo za avro in še kaj, tukaj bodite sproščeni in delajte po občutku. Oblecimo se v udobna, lepa in svetlejša oblačila.

Razpostavimo predmete po občutku, ustvarimo lep oltarček zraven svojega meditativnega položaja.

Sedemo v meditativni položaj in se z dihanjem sprostimo. Lahko dihamo tudi tehniko 6-3-6-3.

Pokličimo v mislih angela Gabriela in ga prosimo, da nam pomaga, ko se povezujemo z energijami Lune in opravljamo obred čiščenja svoje notranjosti, svojih energij. Začutimo, kako nas ovijajo mehke energije, čutimo zaščito energij angela Gabriela okoli sebe, lepe čiste vibracije. Globoko vdihnemo in izdihnemo in se osredotočimo na svojo notranjost. Dihamo počasi, v enakomernih ritmih in čutimo, kako se v svoji notranjosti sproščamo.

Začutimo najvišjo točko nad glavo. Nato začutimo nad glavo vibrajočo energijo Lune. Čutimo, kako nas obliva biserno srebrna svetloba Lune, začutimo, kako vstopa v našo kronsko čakro nad glavo, potuje v notranjost glave, v središče intuicije, podzavesti in sanj. Lahko ob tem prosimo angela Gabriela, da nam pomaga izmojstriti našo intuicijo in sanjanje. Čutimo, kako srebrna vibrirajoča svetloba potuje v grlo in kako energizira naš center za izražanje.

Spet lahko prosimo angela Gabriela, da s svojimi vibraciji okrepi in zviša vibracije našega izražanja sebe v resnici, ljubezni in ustvarjalnosti. Srebrna svetloba potuje v naš srčni center. Zaprosimo Gabriela, da nam pomaga začutiti naš življenjski namen in da ostanemo na svoji poti pogumni in srčni.

Čutimo, kako svetloba potuje iz srca navzdol, napolni našo trebušno votlino, vso hrbtenico in potuje do trtice in po nogah do stopal. Čutimo, kako nežno vibrira energija v naši notranjosti, morda bomo čutili nežno žgečkanje v stopalih.

Začutimo, kako potuje srebrna svetloba Lune globoko v notranjost Zemlje, vse do njenega jedra. Začutimo zemeljske energije in prosimo mater Zemljo za podporo in blagoslov na naši življenjski poti, pri uresničevanju našega poslanstva, za jasen namen in jasno smer v naše najvišje dobro.

Začutimo, kako potujejo energije Zemlje navzgor in nato skozi naša stopala po naši notranjosti in skupaj z Luninimi energijami napolnijo vsako našo celico.

Zahvalimo se energijam Lune, Zemlje in angelu Gabrielu za vso ljubečo podporo in pomoč.

rituali ob polni luni

2. Ritual o(d)puščanja in odpiranja srca

Tudi za ta ritual oblecite nekaj lepega in udobnega in ga opravite v prostoru, v katerem so dobro počutite in kjer vas nihče in nič ne moti. Lahko si zavrtite lepo glasbo, takšno, ki vas sprošča in razveseli. Potrebujete tudi nekaj listov papirja in pisalo, s katerim najraje pišete, in bovlo ali krožnik ter vžigalice.

Ustvarite si sveti prostor, tako da ga okrasite s svojimi priljubljenimi kristali, svečami, kadili, eteričnimi olji, s svežim cvetjem in drugimi lepimi predmeti, ki vam nekaj pomenijo. 

Sprostite se lahko s plesom, z jogo, z dihalnimi tehnikami ali z meditacijo. Vzemite si čas, da se povežete s svojo notranjostjo in začutite svoje telo.

Povabite v ta sveti prostor duhovne vodnike, s katerimi sodelujete, na katere se s prošnjami obračate, ki jih začutite v prostoru: angele, mojstre in druga svetlobna bitja, svoje prednike, živali, in se jim zahvalite za navzočnost pri tem ritualu …

Nato vzemite list papirja in napišite, za kaj vse ste hvaležni. Vzemite si čas in resnično zapišite vse, česar se spomnite.

Hvaležnost je nekaj magičnega, saj dvigne vibracije naših energij in odpira naše srce. Zaprosite Luno, da vam pomaga v tem lepem procesu odpiranja srčne čakre in širjenja energij ljubezni po vaši notranjosti in navzven.

Nato vzemite drug list papirja in napišite, kaj želite ustvariti, narediti, realizirati v obdobju od te polne lune do naslednje, pa tudi na splošno. Pišite, kot da to že ustvarjate, v sedanjem času. Začutite ustvarjalni zanos in veselje ob tem.

Potem vzemite še tretji list papirja in nanj napišite, kaj želite sprostiti v svojih čustvih in svojih mislih, kaj želite opustiti, katere navade, razvade, negativna prepričanja, morda bi radi končali kak odnos; komu bi radi odpustili, sebi, drugim … kar koli, bodite iskreni in se res pogovorite s sabo, začutite, kaj bi radi spremenili, komu bi radi odpustili, in to zapišite. Tako boste čistili svoje energijsko polje in v energijah ustvarili prostor za nove, sveže energije.

Prosite svetlobne mojstre in angele, da vam pomagajo pri teh pozitivnih spremembah in o(d)puščanju.

Nato liste drugega za drugim sežgite v bovli ali na krožniku. Pepel raztresite po vrtu ali ga odplaknite pod tekočo vodo v umivalniku.

Zahvalite se iskreno, iz srca mojstrom za podporo in pomoč.

3. Vrtnična kopel – sproščujoč ritual ob polni Luni

Del zgornjega obredja je lahko tudi zadnji obred: vrtnična kopel.

Pripravite si v kopalnici prijetno ozračje za sprostitev, meditacijo in čiščenje.

Potrebujete bele sveče, za pest listkov vrtničnih cvetov, eterična olja vrtnice, sivke, pomaranče in še drugih olj, ki so vam ljuba, kristal roževec in magnezijevo (epsom) kopalno sol. V lonček s kopalno soljo kanite po nekaj kapljic vsakega eteričnega olja in dajte v toplo vodo. V vodo dajte tudi kristal.

Vodo dobro premešajte. Dodajte v vodo za pest vrtničnih listkov. Prižgite sveče. Potopite se v vodo in uživajte! Privoščite si popolno sprostitev in nego.

rituali ob polni luni

POSTENJE

Velik del našega telesa sestavljajo voda in druge tekočine, zanimivo, tudi na Zemlji je veliko več voda kakor kopnega  in tudi razmerje je podobno – dobrih 70 odstotkov Zemljinega površja sestavlja voda, slabih 30 pa kopno. Vemo, kako močno Luna vpliva na plimovanje in druge pojave, povezane z vodo. Luna vpliva seveda tudi na tekočine v človeškem telesu. Polna Luna je odličen čas, da naše telo očistimo strupov in drugih balastnih snovi v telesu.

Že naši predniki so se ob polnih lunah postili in tako čistili svoj organizem, poleg tega se telo na tak način spočije, saj se porablja manj energije za prebavo. Posta se lahko lotimo različno. Lahko se odločimo za popoln post, ko nič ne jemo 24 ur, piti seveda moramo, poleg tega tako poskrbimo, da se strupi še hitreje izločajo iz našega organizma. Tu bi omenila tudi informirano vodo. V trgovini Angelca je na primer mogoče dobiti nalepke za informirano vodo različnih barv in s tem tudi vibracij. Barve so močna terapija, različne barve vplivajo zdravilno na različne dele telesa in na različne načine v posameznih energijskih telesih. V dnevih posta je smiselno piti energizirano vodo, ker nam bo pomagala pri čiščenju in uravnotežanju energij.

nalepke za informiranje vode

Če se nam zdi popoln post preveč skrajna metoda, se lahko odločimo za postenje s sadjem, najbolje je s sezonskim, ali za postenje z juhami, smoothiji, čaji …

Sama se se večkrat postila z javorovim sirupom.

RECEPTA ZA TEKOČINSKI POST

*čistilni sladko-kisli napitek

Sestavine:

  • 4 jabolka
  • 6 ml brusničnega soka
  • 2,5 cm dolg kos olupljene ingverjeve korenine

Jabolka olupimo, odstranimo peške in sesekljamo.

Brusnični sok nalijemo v mešalnik, dodamo sesekljana jabolka in narezan ingver, mešamo nekaj minut, da dobimo gladko zmes. Zaužijemo ohlajeno.

Sadeži živih barv, kakršne so tudi brusnice, vsebujejo veliko vitaminov, ki delujejo kot antioksidanti.

*napitek za dvig naše energije

Sestavine:

  • 1 pesa, kuhana v naravnem soku in narezana
  • 1 narezan velik korenček
  • 4 cm dolg kos olupljene ingverjeve korenine, ki ga zmeljemo
  • 2 olupljeni jabolki, ki ju narežemo na drobne koščke
  • 150 gramov belega grozdja brez semen
  • 300 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka

Sestavine damo v mešalnik in nekaj minut mešamo, da dobimo gladko zmes. Zaužijemo takoj ali shranimo na hladno.

* Recepta sta iz knjige Sodobna vegetarijanska kuhinja

Naj vam rituali ob polni luni prinesejo obilo zadovoljstva.

Srečno!

Alja Špiljak, karmična regresoterapevtka in barvna terapevtka

Alja je dosegljiva preko e-svetovanja in klica na številki 090 77 85 in 090 54 64. Najceneje pa boste govorili z njo preko zakupa minut.

Leave a Comment

Shopping Cart

V petek bo Sonce prešlo v čutno znamenje Bika. Odkrijte, kako vas bo njegov vpliv podprl v življenju. 

Izkoristite prednosti cenovno ugodnega svetovanja prek maila - uporabite E-SVETOVANJE

This will close in 0 seconds